søndag 1. februar 2009

Zulu sprunget ned av hest

Igår lørdag ca kl 14 ble Zulu sprunget ned av en av hestene på ridebanen. Sannsynligvis fått en hard smell i hodet. ( Se: http://www.blogtown.se/blog.php?&id=tonjekh).
Kom seg nokså fort. Men klokka 21 får ho et epileptisk lignende anfall. Segner om på trappa. Når ho kommer til sæ sjøl er ho usikker og knurrende, ser på mæ, å knurrer!
Setter plutselig avgårde i full fræs.......! Leter i nærområdet, ingen Zulu! Etter en halvtimes tid finner Camilla(som er kommet for å hjelpe å lete) sporet. Som det ofte er med hunder vet man jo at de gjerne vender tilbake. Men pga usikkerheten med tilstanden hennes, kjennes det ikke bra å bare bli sittende å vente. Det er bare å spenne på seg skiene.
Følger sporet/sporene Ho har byksa seg frem i nærmere halvmeter`n med løs, lett skaret snø som ikke har båret ho! God fart har ho holdt! Tydelig en hund som vil bort, vekk! Sporene er vanskelig å få noe klart ut av, ho har fulgt sporene frem og tilbake, 2 og t.o.m 4 ganger i samme spor, gjør at det er vanskelig å finne ut av hvilken retning ho sist har tatt. Følger sporen i ulendt terreng, Det viser seg at ho like gjerne springer rett oppover bratte dalsider som nedover og bortover. Har fått låne en god hodelykt av Britt-mari, så det er lett å følge sporene. Massevis av spor i skogen. Har kommet 2cm sporsnø rett før ho satte avgårde, så det er lett å se Zulu sine spor.
Etter 1,5 time kommer sporet tilbake til huset. Da æ kom inn på løypa til Finnmarksløpet var det lett å se hvilken retning sporet gikk i , de siste 4-5oom har æ fulgt et bakspor.
Det er da bare et område med spor som ikke er sjekket godt nok ut! Oppover mot Linken,top of Maskevarre.
Hiver i mæ noe drikke. Begynner å kjenne at det er lenge siden æ har gått så mye på ski.
Sporet går helt opp på snaufjellet, først sørover retning Hillagurra, etter 3-400m snur det nordover ned mot dalsøkket der Finnmarksløp`s løypa kommer over fra Màskejohka.
Sporet krysser dalsøkket,følger så dalsiden østover ned mot husene i Mohkvei. sporene er nå slepende, steglengden kortere og sporet går mer i sikk sakk. Venter det verste! Får da en sms, Zulu er på trappa hjemme!! Følger FL-løypa hjem.
Der er Zulu veldig gira, tydelig gla for å få oppmerksomhet. Men samtidig sikkert like mye gira fordi ho ikke skjønner noen verdens ting!
Ho har sprunget nærmere 20-25 kilometer i tøft terreng, utenom scooterspor det meste av strekningen. Bra ho e den av hundene som er best utrustet for å kunne tåle en sånn tur rent fysisk. Ho har ikke hatt det godt, de gangene sporet har nærmet seg huset har ho bråsnudd og fulgt samme sporet bort igjen!

Nå er vi spent på kordan utviklingen hennes vil bli med anfall og hyppighet av de!
Tonje skal med henne til Veterinæren nu kl 1630. Zulu skal få Kortison for å få ned evt hevelser inni skallen.
Tvi tvi Zulu.

1 kommentar:

  1. Heia, tusen takk for at du e sprek å hiver på dæ ski!!! klem!!!

    SvarSlett